Sylwester 2019/2020

dom_calva
W Calvadosie wkraczamy w rok 2020 cofając się o 100 lat wstecz – do czasów prohibicji 😉 Zapraszamy do wspólnej zabawy!
Start: 20.00
Cena: 600 zł / para (na mieście szepcze się, że mimo czasów prohibicji, butelka wina lub wódki jest w cenie)

Przystawka
Tatar z ryby wędzonej na komosie ryżowej z awokado i kremowym białym serkiem

Kolacja
Roladka z indyka nadziewana mozzarellą, suszonym pomidorem otulona wędzonym boczkiem i wolno gotowana polędwiczka z musem z wędzonej papryki na puree z topinamburu i białych warzyw oraz bukietem zielonych sałat z burakiem

Deser
Sernik z białą czekoladą na kruchym ciasteczku z sosem malinowym

Zimna płyta stole szwedzkim
Schab myśliwski z sosem chrzanowym i świeżą kolendrą
Pasztet z kaczki z borowikami i żurawiną
Zawijas z ciasta szpinakowego z wędzonym łososiem
Deska serów gatunkowych z orzechami
Mini tatarki z polędwicy wołowej z cebulką i ogórkiem konserwowym
Klasyczne włoskie caprese na rukoli z sosem balsamicznym
Pikantne ciastka francuskie z twarożkiem ziołowym i łososiem wędzonym
Wegetariańska tortilla z warzywami i bazylią
Krakersy z łososiem wędzonym na twarożku z suszonych pomidorów
Mięso na sposób w szefa kuchni
Pikantny korzenny śledzik z cebulką na sałatce ziemniaczanej
Sałatka z szynką parmeńską i mozarellą z sosem winegret w asyście gruszki
Sałatka z grillowanym kurczakiem i rukolą orzeszkami ziemnymi i pikantnym sosem
Mieszane pieczywo z ziarnami z masłem

Kolacja porcjowa
Policzek wieprzowy w sosie z fermentowanego pieprzu, na puree tymiankowym z glazurowaną marchewka

O północy przywitanie Nowego 2020 Roku lampką szampana

Kolacja II
Barszczyk czerwony z wędzoną śliwką i pasztecik w cieście francuskim z słonecznikiem i makiem

Bez ograniczeń
Kawa, herbata
Soki
Woda z cytryną i miętą